Merel Luime

on

Als ik het woord influencer zeg, waar denk je dan aan? Iedereen heeft hier wel zijn eigen voorstelling bij. De één vindt het totale onzin en de ander wilt misschien zelf ook wel influencer worden. Maar wat is een influencer nu precies? En wat doet zo iemand?

Toen de online influencer net een beetje in the picture kwam, vond ik dat allemaal super interessant. Het ging voornamelijk over Instagram. Op dit platform creëren zij een ‘droomwereld’ waarvan je in eerste instantie zou denken: ‘dit wil ik ook’. Je zou kunnen zeggen dat het soms zelfs jaloezie oproept. Ook al zit dit misschien niet helemaal in je aard. Maar het ziet er allemaal zó mooi uit, hoe dan? Gratis producten, reizen naar de mooiste plekken op aarde, alle designertassen die je ooit wilde. En dat alles samengevat in een profiel vol perfecte foto’s. Alles klopt, van de belichting tot aan de juiste kwaliteit.

Mijn naam is Merel Luime en ik studeer Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Op dit moment ben ik net begonnen aan het derde jaar van de opleiding. Op MICwatching ga ik jullie vanaf nu voornamelijk meenemen in mijn ontdekkingsreis over ‘de online influencer’.

Afgelopen schooljaar heb ik stage gelopen bij Speak Easy Agency, een marketing- en communicatie bureau in hartje Amsterdam. Tijdens deze stage heb ik mij vooral bezig gehouden met online campagnes met behulp van social media en je raadt het al: online influencers. Iets wat ik super leuk vond om te doen, maar ook super interessant vond omdat het veel verschillende kanten heeft. Tijdens mijn stage is mij al heel veel opgevallen over dit onderwerp en heb ik al verschillende dingen ontdekt. Maar er is nog veel meer en dat ga ik jullie komende tijd allemaal laten weten.

Lees je mee?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s