Thomas Bosman

Vrienden omschrijven mij als ‘de man van de website’, aangezien ik een eigen nieuwswebsite beheer. Dat klopt ook wel, maar dan met name voor de journalistieke invulling. Echter ben ik zeer geïnteresseerd in hoe zo’n website achter de schermen werkt. Hoe gaat dat eraan toe? Hoe zorg je ervoor dat een website goed vindbaar is en hoog in de zoekresultaten komt? In dat onderwerp verdiep ik mij voor MICwatching, waarbij ik de bezoeker graag iets wil bijbrengen op het gebied van Search Engine Optimization.

Sinds 2014 ben ik bijna dagelijks bezig met het up-to-date houden van mijn eigen website. Waar het in die tijd begon als een grap, is het inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende en actuele website met de hele dag door al het nieuws op één plek. Hiervoor ben ik onder andere de samenwerking aangegaan met een mediabedrijf om nog meer kennis te vergaren en taken te verdelen. Hierdoor had ik zelf meer tijd om mij te focussen op de promotie via sociale media en kennis te vergaren over de verschillende systemen waar websites op draaien.

Echter om jezelf wegwijs te maken op dit gebied is er meer nodig. SEO gaat niet om slechts je website promoten, maar ook om het begrijpen van de techniek erachter. Waarom staat de ene website hoger aangeschreven in de resultaten dan de ander? Wat zijn handige tips voor bedrijven om dit zelf ook toe te passen? Hoe blijft een website voor een langere periode hoger staan?

Antwoord op al deze vragen kunt u verwachten in mijn artikelen voor MICwatching!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s