Nick Stam

on

Sinds mijn ouders in 2002 een computer met internetverbinding in huis haalden, ben ik verwikkeld geweest in het wereldwijde web.

Je zou kunnen stellen dat het internet mij gedeeltelijk heeft opgevoed. Dit zorgt voor zowel positieve als negatieve implicaties. Om maar even te focussen op de positieve: de ontwikkeling van het internet vanaf web 2.0 naar 3.0 heb ik bewust meegemaakt, zowel als participant als beschouwer van buitenaf. Internetcultuur, online communities en alles wat daarbij hoort hebben mij altijd gefascineerd. Bijvoorbeeld de manier waarop ideeën rondgaan, worden gekopieerd, veranderd, toegeëigend worden en sterven.

Tegenwoordig is het internet overal en voor iedereen. Vanwege mijn interesse in het internet en de enorme groei daarvan heb ik in het derde jaar van mijn opleiding gekozen voor de specialisatie Digitale Mediastrategieën. In het tweede jaar heb ik Tekstschrijven gevolgd. Deze combinatie maakt mij (hopelijk) uitermate geschikt om stukjes voor MICwatching te schrijven.

Die ideeën op het internet die ik eerder noemde, hebben ook een andere naam: memes.  Voor menig millenial een welbekende term. Op de oppervlakte zijn het onschuldige, simpele grapjes die, indien grappig genoeg, massaal gedeeld worden op sociale mediakanalen. Bijvoorbeeld Instagram of Twitter. Maar de invloed van memes is groter dan op het eerste gezicht lijkt. Voor mijn eerste artikel dook ik dieper in de wereld van memes als communicatievorm.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s