Britt Reurekas

Ik zal dit artikel niet beginnen door me voor te stellen door middel van mijn naam, leeftijd, etcetera. Ik zal jullie wél vertellen over mijn ervaringen in de media.

Ik zou mezelf in de digitale media wel een ondernemer kunnen noemen. Naast dat ik enorm actief ben op social media, ben ik altijd bezig met nieuwe digitale ideeën bedenken en ontwikkelen. Zo heb ik een eigen Youtube kanaal, heb ik sinds kort een anonieme reis-instagram en binnenkort ook blog. Ik heb een goedlopende blog voor jongeren gehad, ik ben bezig geweest met de organistatie van technofeesten én ik werk voor het grootste mediaplatform van Nederland; RUMAG. Al met al heb ik voor mijn 20 jaar op onze wereld al aardig veel ervaring opgedaan in de media. En wat is het succes (of niet) geweest van al deze ondernemingen en startups? Juist, social media. En mijn voorliefde ligt hierbij vooral bij Instagram.

Ik denk dat het inmiddels wel duidelijk is dat men erg gevoelig is voor beeld, en dat beelden in onze online wereld dan ook steeds belangrijker worden. Ook ik ben enorm geïntrigeerd door beeld. Dit is dan ook precies de reden dat ik voor het medium Instagram heb gekozen om mij in te gaan verdiepen. Ik zal mij hierbij vooral gaan verdiepen in hoé bedrijven en ondernemingen Instagram het beste kunnen inzetten voor hun bedrijf, en hierbij met name als reclamemedium. Ik ben van mening dat veel bedrijven nog veel te weinig van de instagram-functies gebruik maken.

Ik heb me enige tijd bijvoorbeeld nog ten zeerste verbaasd over de laksheid van Mentos wat betreft hun Instagram account. Bijna geen foto’s, foto’s van slechte kwaliteit en nauwelijks volgers. Waar gaat het hier dan mis, bij zo’n wereldbedrijf?

Gelukkig zie ik dat het Instagramaccount van Mentos inmiddels flink is verbeterd. Er is duidelijk te zien dat er meer focus ligt op video en dat er mooie campagnebeelden worden gebruikt. Wel verbaast het me bijvoorbeeld, dat ze nog steeds geen bedrijfsaccount hebben. Mentos, er is nog veel te leren!

Ik ben Britt Reurekas, 20 jaar, en socialmediaverslaafd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s