Albert-Jan Kooijman

on

Mijn naam is Albert-Jan Kooijman, ik ben 42 jaar. Al achttien jaar werk ik in de wereld van informatiemanagement, zowel in de zakelijke wereld als bij overheden. Mijn uitdaging is om iedereen tijdig te voorzien van de juiste informatie op de juiste plek. Voor de juiste informatie moet ik rekening houden met thema’s als privacy, beveiliging en wettelijke kaders. Ik werk op dit moment als Informatie Adviseur voor een gemeente in de kop van Overijssel.

Ik ben geïnteresseerd in de toepassingen van Big Data, maar verbaasd dat Big Data nog niet of nauwelijks wordt toegepast bij lokale overheden. Iedere gemeente beschikt over geanonimiseerde of gepersonaliseerde gegevens. Hiermee kan een perfect klantbeeld worden opgebouwd voor een betere communicatie met de burger.

Sterker nog, aangevuld met geografische gegevens en sociale media kan de overheid burgers nog beter informeren en bedienen. Ik zie kansen in het sociaal domein waar een goede ondersteuning cruciaal is voor bepaalde groepen burgers. Hoe komt het dan dat ontwikkelingen met Big Data zo traag van de grond komen?

Op deze vraag probeer ik antwoorden te vinden om deze vervolgens met jullie te delen. Veel inzichten heb ik reeds verkregen bij een grote verzekeraar, pretpark en een aantal overheden. Wil je op de hoogte blijven, lees dan mijn artikelen en reageer! Ik ben benieuwd naar jullie reacties en inzichten. Mogelijk kan ik jullie dan weer ondersteunen in een volgend onderzoek.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s