Helga de Haan

De media staan er bol van: digitalisering en robotisering. We weten wel dat er veel verandert door deze ontwikkelingen, maar hoe vertaalt dat zich nu precies in ons werk en hoe kan het onderwijs daarop anticiperen?

Mijn naam is Helga de Haan, 45 jaar en ruim twintig jaar werkzaam als managementassistent/ondersteuner, waarvan de laatste zes jaar bij de overheid. Naast mijn baan volg ik bij de HvA een deeltijdstudie Media, Informatie en Communicatie met digitale media als specialisatie. Inmiddels zit ik in het derde jaar. Mijn interesse en ambitie ligt in het schrijven en redigeren van teksten en webredactie. Ik ben in 2015 gestart met deze opleiding en dat bleek een goede zet. Een half jaar later startte namelijk op mijn werk een traject voor de herinrichting van de ondersteuningsfunctie. De boodschap was helder: de functie van ondersteuner gaat verdigitaliseren.

Vijfentwintig jaar geleden heb ik ervoor gekozen om bij Schoevers een opleiding te doen tot secretaresse/managementassistent. Nadat ik een aantal jaar als secretaresse had gewerkt, heb ik een zijstap als layout-medewerker gemaakt. Ik verzorgde de opmaak van rapporten en handelde het traject van de rapporten richting drukker en klant af. De eerste invloeden van digitalisering werden toen al merkbaar, met als gevolg uitholling van deze functie. Door mezelf te ontwikkelen en zo interessant te blijven voor werkgevers, kan ik met vertrouwen naar de toekomst kijken.

Kom erachter hoe digiproof jouw (toekomstige) baan is en welke functies en beroepsgroepen op de tocht staan. Je kunt dit lezen in de twee artikelen die ik hierover de komende weken publiceer op MIC Watching.

Meer informatie over mijn werkervaring kun je vinden op mijn LinkedIn.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s