Nina Jessen

Huisarts, tandarts, fysiotherapeut.. Iedereen heeft er op z’n minst wel één keer gebruik van gemaakt. Zodra je snel een zorgverlener nodig hebt, wil je deze natuurlijk direct online gevonden hebben. Maar vind je hier eigenlijk wel wat je zoekt? Uit onderzoek blijkt namelijk dat slechts een derde van alle huisartsen een werkende website heeft..

Als voormalig doktersassistente vind ik dat dat beter kan. Daarom luidt het onderwerp van mijn artikel(en) “online vindbaarheid van eerstelijnszorg”.

Even een korte introductie:

Mijn naam is Nina, 27 jaar en deeltijd student MIC. Naast deze studie werk ik als online marketeer en volg ik nog een avondopleiding voor webdesign- en development.

Vindbaarheid en websites houden mij dus behoorlijk bezig in het dagelijkse leven. Zoals dat voor de meeste studenten geldt, is mijn vrije tijd schaars. Wanneer een bezoek aan de huisarts dan nodig is, zijn een aantal punten belangrijk:

  • Een zoekmachine is geen specialist.
  • Snel terecht kunnen, bij voorkeur op een avondspreekuur.
  • Een betrouwbare arts dicht bij huis.

Bij de huisarts of andere zorgverlener bespreek je persoonlijke situaties, dus vertrouwen is belangrijk. Vooraf een beeld krijgen van waar je terecht komt is dan handig om te weten. En zo zijn er nog tig voorbeelden waarom online vindbaarheid ook voor de gezondheidszorg van groot belang is. Millennials zijn meegegroeid met de opkomst van internet en zijn de toekomst. Het is taak aan de gezondheidssector om hiermee mee te gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s