TV op social media; wat zijn de trends?

Elke tv-zender is te vinden op de verschillende sociale media. Maar wat doen ze daarop?

Social media wordt steeds vaker gebruikt tijdens tv-programma’s. Dit gebeurt op allerhande manieren.

Wie is de Mol maakte de kandidaten bekend via een livestream op Facebook. Dit is erg slim van hen, omdat veel van hun fans zich daarop bevinden. Er zijn zelfs meerdere Wie is de Mol fanpagina’s op het platform.

Vaak zetten programma’s exclusieve content op de sociale media. Ook Boer Zoekt Vrouw doet dit. De boeren en hun vrouwen houden dagboeken bij die alleen op de website en de social media te lezen zijn. Ook de laatste nieuwtjes over de nieuwe én de oude boeren worden gedeeld op de Facebook en Twitter. Dit is een aanvulling op het programma en voegt ook veel toe aan de beleving van de kijker.

Veel programma’s worden door het gebruik van Twitter ook veel leuker om naar te kijken. Zo stimuleert Zondag met Lubach de kijkers om de hashtag #ZML te gebruiken. Net zoals programma’s als Heel Holland Bakt, Expeditie Robinson, Wie is de Mol en RTL Late Night waar massaal meegetweet wordt.

In Amerika worden zelfs sport- en entertainmentevenementen live gestreamd. Een voorbeeld hiervan is de Billboard Music Awards. Het red carpet gedeelte werd live gestreamd op Twitter en de award uitreiking werd op televisie uitgezonden. Zo betrek je social media erbij, maar de ‘ouderwetse’ tv-zender moet ook aangezet worden om het programma te kunnen bekijken.

De reacties op social media kunnen ook bijdragen aan de verbetering van het programma. Social media is tevens belangrijk bij het promoten van nieuwe shows. Als er op sociale media een ‘hype’ wordt gecreëerd, zijn mensen eerder geneigd om het programma te gaan bekijken.

Het is voor televisieprogramma’s dus erg belangrijk om zichtbaar te zijn op social media en hier exclusieve content op te plaatsen. Dit maakt het kijken leuker en betrekt de kijker bij het programma. En als we kijken naar Amerika zien we dat social tv alleen nog maar groter wordt.

Hoe ver zal social tv nog gaan? Ik ben erg benieuwd wat u ervan vindt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s