Video rules the game

Mocht je het gemist hebben, video rules the game. Dat blijkt niet alleen uit verschillende onderzoeken, maar ook uit een analyse die ik heb gedaan op het gebied van Instagram en social media. Het is bijna niet te missen, zo veel trends die er zijn die allemaal stuk voor stuk aantonen dat we veel liever beeld zien dan tekst. Talloze nieuwe mogelijkheden zijn ontwikkeld, die de mogelijkheid tot het inzetten van video’s veel interessanter maken.  

camera-2583100_1920.jpg

Liever beeld van tekst
Het begint er bijna op te lijken dat we liever naar video kijken dan naar foto’s of tekst. Waarom is dat dan eigenlijk zo? Gelukkig zijn er tal van onderzoeken gedaan die dat ons kunnen uitleggen. Zo blijkt er uit onderzoek van Ethos3.com dat we beelden 600.000 keer sneller opnemen dan tekst. Bizar, toch? En niet alleen dat valt op. Zo vertelt Ethos3 in hun infographic ook dat je van alles wat je ziét, 80% onthoudt. Dat terwijl je van alles wat je leest slechts een kleine 20% onthoudt. Een aanzienlijk verschil. Uit een ander onderzoek blijkt zelfs dat 59% van de zakelijke beslissers liever video ziet dan een tekst leest.

What’s in it for you?
Goed, de cijfers liegen er niet om. Maar what’s in it for you? Waarom zou jij de videomogelijkheden van Instagram gebruiken voor je bedrijf? En op welke manier moet je dit dan inzetten? Ik zal eerst dieper ingaan op de redenen waarom video perfect is als tool voor je bedrijf. Daarna zal ik je de belangrijkste tips en tricks vertellen om Instagram video’s te gebruiken voor jouw online marketing.

Videomarketing kan je bedrijf op verschillende vlakken helpen. Of het nou gaat om je contentstrategie of je socialmediaplan, video’s zijn overal in te verwerken. Deze kunnen bijdragen aan zowel je naamsbekendheid, je merkimago, of gewoon helpen met het genereren van meer leads. Ze zijn een goede aanvulling op je online strategie. Kijk maar naar Adidas. Al jaren hebben zij de lijn ‘Adidas Originals’. Hier hebben ze nu een tagline aan gehangen, namelijk: ‘Original is never finished’. Het is duidelijk dat Adidas hier een duidelijke visie over heeft, dat blijk uit de video. Dit had Adidas waarschijnlijk nooit op deze manier in woorden of foto’s kunnen verwoorden. Deze video helpt Adidas waarschijnlijk aan meer leads, maar werkt ook sterk mee aan het imago van Adidas. Ze laten zich in deze video op zo een uitzonderlijke wijze zien, dat het een sterk beeld creëert bij het merk.

Hoe ga ik dat inzetten?
Als bedrijf of ondernemer is het natuurlijk altijd even aftasten. Op weke manier wil ik mezelf eigenlijk gaan uiten? Wat is de beste manier om mijn informatie naar buiten te brengen? Video blijkt hiervoor een hele efficiënte en doeltreffende manier te zijn. Zo is het met video 50 keer makkelijker dan met tekst om op de eerste pagina van google te komen. Uhmm.. hello! Ik ben overgehaald. Maar, voor de meer afwachtenden onder ons heb ik nog meer redenen waarom video een fijn middel is om je bedrijfsdoelstellingen te behalen. Uit onderzoek blijkt namelijk ook nog eens dat 90% van de online-winkelaars door video wordt overgehaald in hun beslissingen. Wist je trouwens dat Youtube de op één na grootste zoekmachine is in de wereld?

Ik kan nog wel 100 redenen noemen waarom video zo belangrijk is, maar ik ga ervan uit dat ik je inmiddels heb overgehaald. Nu ga ik over op misschien wel het allerbelangrijkste van dit artikel. Want hoe ga jij de videomogelijkheden van Instagram nou slim inzetten voor jouw bedrijf of onderneming?

Do’s & Don’ts
Om het niet te ingewikkeld te maken, zal ik je simpelweg een paar do’s en dont’s geven. Keep up with these, en het moet helemaal goed komen.

DO.

  • Post een video in je story en maak direct gebruik van de ‘swipe up’ functie. Zo link je je klant direct door naar je website.
  • Gebruik geanimeerde video’s . Animaties zijn de perfecte manier om ingewikkelde kwesties makkelijk en begrijpelijk te maken. Daarnaast zijn animaties vermakelijk en daarmee deelbaar. Én, het is goedkoop!
  • How to video’s. In plaats van een saaie handleiding, kun je veel beter laten zién waarom jouw product handig, leuk of mooi is. Keep in mind dat bijna 90% (!) van de online shoppers wordt overgehaald door video.
  • Gebruik hashtags. Zo ben je veel beter vindbaar op Instagram!
  • Maak emotionele content. Want emotie betekent delen.
  • Wees grappig en vermakelijk. Niemand heeft Instagram op zijn telefoon gezet om te zien wat voor producten jij verkoopt. Zorg dat je potentiele klant het daadwerkelijk leuk vindt om naar jouw post te kijken.
  • Speel in op actualiteiten. Zorg dat men een reden heeft om op jouw Instagram account te kijken.

DON’T.

  • Een lang bijschrift. Dit kan een te grote drempel zijn om zowel de video als de tekst te bekijken, en dat betekent doorscrollen. Niet doen dus!
  • Te commerciële posts. Hou het leuk, hou het luchtig. Probeer juist het gevoel van community vast te houden.

Video is boss.
Het lijkt me vrij duidelijk. Video is boss, en met video bereik je al je doelstellingen in één klap. Het zorgt hoogstwaarschijnlijk voor een hogere conversie, je creëert makkelijk een gevoel van community én je bent vermakelijk en deelbaar.

Ben jij al overtuigd?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s