Digital nomads als online marketing tool

Brandpages, brand awareness en social media. Als een bedrijf deze dagen succesvol wil zijn en gezien wil worden zijn dit elementen die voor hen het allerbelangrijkst zijn. De online omgeving van een bedrijf heeft veel invloed op het merkimago, maar hoe creëer je nou een succesvolle online strategie? Hoe bereik je je doelgroep en wie zet je daarvoor in? Het antwoord hierop is heel simpel: digital nomads.

Digital Nomads, wat zijn het eigenlijk
‘Digital nomad’ een term die de laatste jaren steeds meer naar boven komt, maar wat houdt het eigenlijk in? Digital nomads zijn ondernemers of freelancers met een expertise op het online gebied. Voor hun baan hebben ze geen vaste werkplek nodig, waardoor ze hebben gekozen om plaats onafhankelijk te werken. Stoom, internet en een laptop is alles wat deze mensen nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Hierdoor hebben ze de vrijheid om te gaan en staan waar ze willen, terwijl ze op de mooiste plekken van de wereld werken. Simpel gezegd zijn deze werkende reizigers de online experts van nu en essentieel voor jouw bedrijf.

Hoe kun je hen inzetten voor jouw bedrijf
Nomads zijn gespecialiseerd in de digitale wereld, maar dit kan binnen verschillende banen vallen. Zo heb je web- en sofware developers, maar ook grafisch vormgevers, marketeers, bloggers, influencers, vertalers en andere creatieve beroepen. Je kunt digital nomads daarom inzetten voor bijvoorbeeld de volgende taken:

  1. Als webdeveloper
    De basis voor een goede online omgeving is de website. Alles moet goed werken, het moet er goed uitzien en het moet meteen het merkimago uitstralen. Digital nomads zijn met hun expertise perfect om hierbij te helpen.
  2. Als online expert
    Hoe hoger jouw bedrijf komt in de zoekresultaten bij Google, hoe meer mensen jouw website zullen bezoeken en laat het nou net zo zijn dat veel digitale nomades gespecialiseerd zijn in SEO-marketing (zoekmachine optimalisatie). Daarnaast kunnen digital nomads met hun kennis websites optimaliseren door bijvoorbeeld websites te vertalen of aan de vormgeving te werken en van een afstand kunnen ze de online klantenservice beheren.
  3. Als online-marketingtool
    De nomads zelf gebruiken als marketingtool? Hoe dan? Veel van deze creatieve ondernemers hebben een eigen blog of zijn ontzettend succesvol op social media. Per dag kunnen ze duizenden mensen tegelijkertijd bereiken. Voor bedrijven is hierop inspringen een belangrijke stap richting klantloyaliteit.

Het nut van social media marketing
‘Engagement’, een woord waar steeds meer bedrijven naar streven. Door de groei in de digitale wereld zijn klanten steeds minder trouw aan een bedrijf. Het is voor hen ontzettend makkelijk om prijzen te vergelijken of online te winkelen op verschillende websites tegelijkertijd. Social media marketing kan helpen om een betere klantrelatie op te bouwen, waardoor het waarschijnlijker is dat klanten terugkomen. Een belangrijk onderdeel hiervan is influencer marketing. Influencers zijn mensen die een groot bereik hebben op sociale media of YouTube en daarom invloed kunnen uitoefenen op anderen. Succesvolle digital nomads op social media worden ook wel gezien als ‘de nieuwe influencers’ en zijn voor bedrijven een succesvolle en goedkope manier om tientallen, zijn het niet honderden mensen, in één klap te bereiken. Het is een nieuwe vorm van adverteren, maar is vaak efficiënter omdat een campagne meer tijd en geld kost voor hoogstwaarschijnlijk en wat minder resultaat. Een goed voorbeeld van een digital nomad influencer is Jack Morris; ook bekend als @Doyoutravel op Instagram. Met zijn vriendin reist hij de wereld rond, wat hij rijkelijk deelt op Instagram. Ondertussen zijn hij en zijn vriendin Lauren Bullen (@gypsea_lust) goed voor maar liefst 4,6 miljoen volgers. Heb jij met je bedrijf aspiraties om internationaal brand awareness en een merkvoorkeur te creëren? Dan is het inzetten van Digital Nomads een must voor jouw bedrijf.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s