Hoe verandert Virtual Reality onze filmbeleving?

De filmindustrie is druk bezig met het ontwikkelen van films voor Virtual Reality. Virtual Reality geeft nieuwe kansen om de filmbeleving van de kijker enorm te veranderen. Het kijken van een film zal niet meer hetzelfde zijn met een VR-bril op je hoofd.

Een film bekijken in bioscoop-formaat scherm vanaf de bank in je woonkamer. Zie jij dat al voor je? Het is namelijk al mogelijk! Door middel van een VR-bril kun je letterlijk in de film stappen en deel uitmaken van de film. En het mooie is dat je zelf kunt bepalen waar je naar kijkt. Hierdoor lijkt de film levensecht en krijgt de kijker de controle in eigen handen. De film moet alleen wel in 360 graden zijn opgenomen. Om dit te kunnen doen heb je speciale apparatuur nodig, zoals een camera die alle kanten rond kan opnemen en een speciaal bewerkingsprogramma om de beelden te bewerken. We staan hiermee aan het begin van een revolutie in de filmindustrie.

In Los Angeles zijn de eerste VR-films uitgebracht onder leiding van Facebook’s Oculus VR, Sony, Google en Samsung. New Deal Studios, bekend van films als ‘The Dark Knight’ en ‘The Wolf of Wall Street’, is al druk bezig met het maken van korte 360 graden speelfilms. En wil graag marktleider worden op het gebied van VR-films. Een voorbeeld van een VR-film is de film ‘Lost’ van Story Studio. Het is een animatiefilm van gemiddeld vijf minuten. De duur van de film hangt af van het kijkgedrag van de gebruiker. In deze film loop je door een donker bos, waarin allerlei monsters op je afkomen. Om een indruk van de film te krijgen kun je hier een stukje bekijken!

Ook Netflix is druk bezig met de ontwikkelingen op het gebied van Virtual Reality. Onlangs heeft het platform een VR-applicatie uitgebracht, genaamd de ‘VR living room’. Deze woonkamer bevindt zich in een groot huis met een grote, rode bank en met veel hout voor een warme sfeer. Vanuit deze woonkamer kan je op een 110 inch scherm films en series op Netflix kijken. Het is net alsof je in je eigen thuisbioscoop zit. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een Samsung Gear VR of een Oculus Rift. Naast de ‘VR living room’ ontwikkelde Netflix speciaal voor de fans van Stranger Things een 360 graden video in het huis van de familie Beyer. Pak je VR-bril en neem hier een kijkje!

Heb jij naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Laat ze achter in de reacties!

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Tim Haring schreef:

    Interessant onderwerp!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s