Aureliano Gerling

on

We zijn ons allemaal ervan bewust dat influencers steeds groter worden en langzaam de plek van onze traditionele bekende mensen overnemen. Dit brengt voordelen met zich mee omdat dit zorgt voor diversiteit in het medialandschap, en tegelijkertijd biedt dit een podium voor mensen die niet per se gemaakt zijn voor televisie maar toch graag willen delen met een publiek. Daarentegen zijn er ook nadelen van deze ontwikkeling en ga ik dieper in op verschillende ‘issues’ betreft social media.

Mijn naam is Aureliano Gerling (21) en ik studeer Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik zit inmiddels in mijn derde jaar en heb gedurende deze tijd de kans gegrepen om mezelf in verschillende mediagebieden te specialiseren. Voordat ik begon aan mijn eerste specialisatie ‘radio en televisie’ werkte ik als Social Media & Video Editor bij de televisiezender FOX NL. Hier was ik verantwoordelijk voor verschillende social media-uitingen van de zender en bijhorende tv-programma’s. Na enkele tijd ontdekte ik mijn passie voor online marketing en was het een voor de hand liggende keuze om de specialisatie ‘digitale mediastrategieën’ te volgen.

Aangezien ik dagelijks erg bewust ben van online trends, richt ik mijn content op MICWatching voornamelijk op social media ontwikkelingen. Hierbij kun je denken aan onze groeiende behoefte om steeds vaker en steeds meer te delen op social media en breng ik de positieve uitkomsten, maar ook de eventuele risico’s bij het aangaan van samenwerkingen met influencers aan het licht. Verder komt daarbij kijken hoe groot de macht is van make-up YouTubers, oftewel ‘beauty guru’s’ en in welke mate zij invloed hebben op jonge kijkers. Ook verschillende influencerschandalen en bijkomstige mediaophef met gevolgen van dien komen aan bod.

Uiteindelijk probeer ik hiermee (potentiële) influencers en organisaties te waarschuwen, maar hoop ik vooral lezers te informeren van onze huidige ‘Culture of Sharing’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s