Nandi van der Horst

on

Op mijn zevende kreeg ik mijn eerste, en tevens huidige emailadres. Achteraf ben ik mijn vader zeer dankbaar dat mijn emailadres geen ilovepaarden@hotmail.com is geworden.
‘Het digitale tijdperk’ waar over gesproken wordt heeft voor mij al vanaf kleins bestaan. Het schrijven in mijn dagboek ging snel over op het schrijven van online content, weliswaar op platforms als Hyves, maar hey, dat telt ook toch?

Het creëren van (digitale) content heb ik altijd interessant gevonden. Nadat ik een jaar lang journalistiek heb gestudeerd kwam ik tot de conclusie dat mijn interesse meer lag bij ‘online content’. Op dit moment zit ik mijn derde jaar van de studie Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam, een weloverwogen keuze. Online content komt hier veelvuldig aan bod.

Waar ik tot voor kort minder bij stil had gestaan is hoe online content wordt opgeslagen en beheerd. Sinds een halfjaar ben ik werkzaam voor Xillio, een bedrijf gespecialiseerd in de migratie van content. Hier ben ik mij bewust geworden van het belang van content beheer. Het opslaan van content, de mapping binnen een online omgeving en het toevoegen van metadata zijn belangrijke zaken voor het correct beheren van content.

Hier had ik weinig kennis van, en ik ben zeker niet de enige. Sterker nog, vaak wordt men zich pas van deze zaken bewust op het moment dat het tijd is voor een content-migratie. Een content migratie is het overstappen van het ene systeem naar het andere en het meeverhuizen van de content.

Als marketing assistent bij Xillio kom ik hier dagelijks mee in aanraking. De aankomende weken zal ik artikelen publiceren met tips en tricks voor het correct beheren en structuren van online content.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s