‘Hoe zorg ik voor een goed YouTube-kanaal?’


on

Heb je altijd al een eigen YouTube-kanaal willen hebben of wil je die binnenkort gaan starten? Hieronder leg ik in een aantal korte stappen uit hoe je zo professioneel overkomt online.

Consistentie
Zorg ervoor dat je kijkers ergens naar uit kunnen kijken. Upload bijvoorbeeld elke maandag of dinsdag op een bepaald tijdstip een video. Zo weten jouw kijkers wat zij van jou kunnen verwachten en zullen zij eerder geneigd zijn om nog een video te bekijken.

Editten
Door zelf je filmpjes te blijven editten wordt je er zelf steeds beter in en kom je uiteindelijk tot betere contentproducties.

Thumbnails
Misschien heb je hier nog nooit van gehoord, dat kan. Thumbnails zijn de plaatjes die jij ziet als je op YouTube een video ziet staan. Dit kan een gekke afbeelding zijn uit het filmpje zelf of een andere afbeelding. Dit triggered je kijkers om nog sneller jouw video aan te klikken en te bekijken! Hieronder zie je een voorbeeld van een thumbnail.

Schermafbeelding 2018-01-19 om 12.36.27
Bron: youtube.com/boos 

Interactie
Als je eenmaal begonnen bent en kijkers reageren onder jouw video, ga dan de dialoog met ze aan. Lees de reacties, beantwoord vragen van kijkers, zodat je kan inspelen op de behoefte van jouw abonnees.

Social Media
Iedereen is online actief op verschillende soorten social media. Daarom is het van groot belang dat je je video online deelt op zoveel mogelijk plekken. Laat iedereen maar weten dat jij nu actief bent op YouTube. Hoe meer mensen het weten, hoe meer mensen uiteindelijk gaan kijken.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s