Maud Verschoor

Hi, mijn naam is Maud Verschoor. Ik ben 19 jaar oud en studeer aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik volg daar de opleiding Media Informatie & Communicatie. Ik ben inmiddels alweer begonnen aan mijn derde jaar en de specialisatie digitale mediastrategieën. De digitale media ontwikkeld zich razendsnel. Wij als millennials, die veel te maken hebben met digitale en sociale media zitten midden in die ontwikkelingen.

Veel van ons kunnen niet meer zonder social media en technische snufjes zoals Siri waarmee je je vrienden kunt bellen door middel van je eigen stem. Mijn blog berichten zullen gaan over deze technische snufjes, en dan specifiek gericht op robots. Je ziet ze steeds meer en steeds vaker. Wat begon als een robot in een stripboek, loopt uit tot een levensechte seksrobot. Ik vind het onderwerp robots erg interessant omdat het een erg grote impact op het dagelijks leven kan hebben. Ook ben ik erg fan van de sciencefiction serie Black Mirror, in deze serie zie je allerlei scenario’s in de toekomst waarbij technologie, social media en science een rol speelt. Daarnaast vind ik de film Her erg interessant. Deze film gaat over een man die verliefd wordt op een robot in zijn computer.

513SMv7R-0L__SY606_xxl

Wat als er straks geen banen meer overblijven omdat robots die hebben overgenomen? Hebben mensen straks alleen nog maar seks met robots i.p.v. met echte mensen? Zal de robot ‘Lynx Alexa’ in de toekomst alle huishoudelijke klusjes voor ons opknappen?

Dit en nog meer vragen en onderwerpen lijken mij erg interessant om te onderzoeken en over te schrijven op mijn blog. Verwacht dus berichten over een slimme koelkast, seksrobot Robin en een robot als chirurg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s