Demy van der Jagt

24 jaar geleden gaven mijn ouders mij de naam Demy van der Jagt, 24 jaar later heb ik nog steeds deze naam, maar ben ik veel meer dan dat. Ondertussen heb ik mijn mbo afgerond, zit ik mijn derde jaar van de studie Media Informatie en communicatie en heb ik een baan bij 3fm.

Het is grappig hoe je in zo’n kort tijdbestek zoveel dingen kan zien, leren en ontdekken. Als je je beseft dat “de meeste dromen zijn bedrog” van Marco Borsato dé nummer 1 hit was in 1994 geeft dat wel een kleine indicatie van hoe snel 24 jaar voorbij kan gaan.

De 24 jaar waarin ik ben ontwikkeld is er ook veel gebeurt op online gebied. Zo bestond in 1994 MSN nog niet eens en wisten de meeste mensen niet eens wat internet nou écht was. En toen ik 18 was, in de bloei van mijn leven, kwam Instagram pas net kijken.

Tot mijn 21ste dacht ik social media te snappen totdat ik deze studie begon die mij mijn roze bril afpakte. Daarmee kom ik ook meteen tot het onderwerp waarover ik meer wil gaan uitwijken.

Hoe ouder je wordt hoe meer dingen je te weten komt en hoe teleurstellend dat soms ook is. Zoals sinterklaas, tot je 6de jaar geloof in je in de goedheiligman die in de nacht met zijn paard op het dak staat om pakjes door je schoorsteen te gooien. En op dat punt zit ik nu ook maar dan met Instagram. Ik heb jaren gedacht dat het een leuk platform is waar je allemaal leuke foto’s kan bekijken, maar in feite is het niets meer dan een veredelde reclamefolder.

Hierin wil ik me meer gaan verdiepen. Is Instagram nog een “gewoon” leuk platform waar je plaatjes kan kijken of is het één grote illusie? Wil je met mij mee ontdekken? Hou dan vooral mijn blog de aankomende weken in de gaten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s