Isabel Ockers

Mooie verhalen maken over bijzondere mensen en deze verhalen delen met de wereld. Wat ik na deze studie precies voor werk ga doen durf ik niet te zeggen, maar dat het hier iets mee te maken moet hebben wel. Ik houd van schrijven en lezen, en dan met name human interest. Maar speciaal voor de specialisatie Digitale Mediastrategieën duik ik de digitale wereld in, en dát blijkt ook best heel interessant. Van het bingewatchen van Netflixseries ging ik naar het kijken van uitlegvideo’s over blockchain.

Een student met meerdere kanten dus, dat is één ding wat zeker is. Ik ben gek op schrijven: van nieuwsartikelen tot speeches en van sfeerreportages tot interviews. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in de snel veranderende digitale wereld en ben ik door een tip van een MIC-docent verslaafd aan de serie Black Mirror (aanrader!). Door deze technologieën wordt er steeds meer mogelijk, maar ook op de gevaren moeten we alert zijn. Zo is er een aflevering waarin de gevolgen van sociale druk worden geïllustreerd. Er is een ratingssysteem waarbij iedereen elkaar de hele dag beoordeeld. The pressure is real. Dit lijkt misschien bizar en onwerkelijk, maar dit is wel waar we naar toe gaan met Instagram. De social influencers schetsen het perfecte plaatje en zijn op elk hip evenement aanwezig. We zijn de hele dag bezig met in de gaten houden wat anderen doen en zorgen dat we zelf ook relevant blijven. Zien en gezien worden lijkt belangrijker dan ooit.

Tegelijkertijd is dit onlineplatform een té gekke ingang voor marketingcampagnes. Influencermarketing is hot en werkt, maar hoe lang nog? Dit ga ik uitzoeken! Via MIC-watching deel ik mijn nieuwsgierigheid en bevindingen over influencermarketing en andere ontwikkelingen in de digitale wereld met jullie. Neem een kijkje!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s