Pien de Laat

Social advertising is hot & happening. Bedrijven laten zich steeds meer zien op social media. Bol.com gooit het ene na het andere grappige bericht op Facebook en KLM heeft een strakke Instagram ‘feed’.

Eerst even een voorstelrondje: Ik ben Pien de Laat (21) en ik zit in het derde jaar van de studie Media, Informatie en Communicatie. Ik begon deze studie omdat ik mezelf als producent zag werken bij RTL. Echter ben ik er al snel achter gekomen dat ik mijn passie meer bij marketing ligt.
Tijdens deze studie heb ik al veel geleerd over social media marketing. Dit komt onder andere door de specialisatie die ik heb gevolgd, namelijk Mediamarketing. Nu volg ik de specialisatie Digitale Media Strategieën, waar ik tot nu toe ook veel leer over online marketing. Mijn interesses liggen vooral bij (online) adverteren en (consumenten)psychologie. Ik wil mezelf, de komende jaren, verder ontwikkelen in deze vakgebieden.  

Zelf sta ik elke ochtend op met social media. De een opent s ’ochtends de krant, de ander kijkt het ochtendjournaal. Ik begin mijn ochtend anders, want ik open de Facebookapp. Ik heb het geluk dat ik ben opgegroeid met de snelgroeiende digitalisering van ons medialandschap. Ik fascineer me er dan ook over als bedrijven social media zó goed onder de knie hebben. Echter gaan mijn handen kriebelen als ik zie dat bepaalde webshops of bedrijven social advertising laten liggen voor wat het is. Social advertising heeft namelijk ontzettend veel mogelijkheden tegenwoordig. In mijn artikel ga ik de nieuwe technologieën rondom social advertising belichten, zoals ‘Social Visit Ads’ en ‘Social Shopping’. Want hoe kunnen bedrijven deze technologieën het beste toepassen? En hoe zit het met de privacy van de consumenten? In mijn artikel ga ik antwoord geven op al deze vragen.

Nieuwsgierig naar mij? Vind me op LinkedIn: LinkedIn Pien de Laat

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s