Robin Vertelman

Huis na huis wordt tegenwoordig omgetoverd tot een ‘smarthome’ door middel van verschillende technologieën. Ook bij ons thuis moeten we er sinds een paar maanden aan geloven. Als ik een lange dag op school of werk heb gehad kan ik vanuit de trein mijn lasagne warmhouden die thuis in onze ‘slimme oven’ staat. Via de app van Bosch geef ik op een afstand aan dat de oven mijn eten warm moet houden.

Het fenomeen wat ik hierboven beschrijf wordt in het vakjargon ‘The Internet Of Things’ genoemd. The Internet Of Things wordt sinds kort ondersteund door middel van kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence of AI). Deze twee technologieën vormen samen nieuwe producten waarmee het leven van mensen makkelijker gemaakt wordt. Artifical Intelligence en Internet Of Things versterken elkaar op verschillende manieren. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een slimme thermostaat aan te leren dat de temperatuur wordt afgestemd op jouw aanwezigheid en activiteiten.

Mijn naam is Robin Vertelman (22 jaar) en ik studeer in het derde leerjaar van Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in alles wat met (digitale) media en psychologie te maken heeft. Sinds kort dus ook The Internet Of Things en Artificial Intelligence.

Naast mijn studie werk ik bij TicketSwap op de Partnerships-afdeling. Hier houd ik mij bezig met het Business-to-business gedeelte van het bedrijf.

Ook sport ik minimaal vier keer per week erg fanatiek. Zo doe ik aan voetbal, kickboksen, fitnessen en hardlopen. Ook tijdens het sporten maak ik gebruik van een smartwatch waarmee ik mijn hartslag en de intensiteit van de sessies kan monitoren.

Om op de hoogte te blijven van alles waarin ik geïnteresseerd ben lees ik veel artikelen van onder andere De Volkskrant, NRC, iCulture en Frankwatching.

Al met al verdiep ik mij erg goed in de vakgebieden waarbinnen mijn interesses liggen. Deze kennis probeer ik op verschillende manier over te dragen aan de mensen om mij heen die ongeveer dezelfde interesses hebben.

Nieuwsgierig? Volg mij op MICwatching.nl of voeg mij toe op LinkedIn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s