Silvie Bohan

Daar waar iedereen nu zijn of haar kleding en schoenen online koopt, ben ik nog van de oude stempel. Ondanks dat heb ik wel een fascinatie voor de bulk mensen die online aankopen doet en hoe zij door elke webshop toch beïnvloed kunnen worden.

Tijdens mijn eerste stage bij communicatie- en pr-bedrijf AVIAREPS ontstond mijn interesse naar media en alle vlakken die zij te bieden heeft. Ik had de functie van secretaresse, maar gelukkig heb ik kennis opgedaan over social mediamarketing en persevenementen. Naast mijn standaard ‘Wilt u een kopje koffie?’-taken, hielp ik bij het bedenken van Facebook- en Twitterberichten.

Om mij verder te ontwikkelen, ben ik de opleiding Media, informatie en communicatie begonnen. In het tweede jaar liep ik stage op de e-commerceafdeling van de Bijenkorf. Bij het Content&Campagne-team heb ik mij beziggehouden met het schrijven van SEO-waardige teksten voor de merken die aangeboden worden door de Bijenkorf. Hierbij heb ik onderzoek gedaan naar merken en gekeken welke zoekwoorden het momenteel goed doen.

Tijdens de specialisatie Mediamarketing heb ik mij nog meer kunnen verdiepen in e-commerce en wat er allemaal bij een startende webshop komt kijken. Daarnaast maakte vakken als marktonderzoek, social mediamarketing en branding mij nog enthousiaster over het beroep van mediamarketeer. Nu ben ik bezig met de specialisatie Digitale Mediastrategieën. Hierdoor weet ik hoe ik strategische keuzes kan maken op basis van de technologische aspecten van nu.

Ondanks dat ik vrijwel nooit online aankopen doe, ben ik dus wel bezig met de manier waarop mensen beïnvloed worden in het doen van online aankopen. Of het nou komt door advertenties, influencers, evenementen en spannende nieuwe technologieën. Wil je meer weten over hoe jij mensen kan beïnvloeden voor jouw merk of webshop? Lees dan mijn artikel over micro-influencers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s