Storm Gori

Steeds meer van onze dagelijkse bezigheden worden gedigitaliseerd. In een utopische wereld wordt dit vaak gezien als een ideale situatie waar wij als het ware meester zijn over onze ontwikkelde technologie. Echter realiseren wij niet altijd wat voor dystopische gevolgen deze ontwikkelingen  met zich meebrengen.

De ontwikkelingen in onder anderen social media, Artificial Intelligence en Internet of Things zorgt voor steeds meer onzekerheden binnen onze samenleving. Het leidt ertoe dat veel van onze innovatieve ideeën als gevaarlijk en slecht voor onze samenleving zijn. Shows als Black Mirror en West World helpen hierbij door de dystopie een realiteit te maken, waardoor wij als kijker onze maatschappij erin terug kunnen vinden. YouTube staat vol met media filosofie video’s en conspiracy theorieën waarin wij ons toekomstbeeld erger maken dan het daadwerkelijk is.

Mijn Naam is Storm Gori (21 jaar), derdejaars student Creative Business op de Hogeschool van Amsterdam en fanaat van media filosofie. Sinds ik op mijn vervolg opleiding ben gekomen heb ik mij vooral gefocust op de nieuwe innovaties op het gebied van media en hoe wij als een samenleving reageren op deze veranderingen.

Verder werk ik bij een grafisch ontwerp bureau genaamd Solar Initiative waar ik mij vooral bezig houd met producen, content creatie en social media marketing. Naast grote klanten als Bijenkorf en het Wittenberg hotel, werken wij ook aan eigen projecten zoals sportmarketing via Behind the Arc. Dit produceert een basketball en mode platform We are Basket.

YouTube is altijd al een platform geweest waar ik mijn passie kon vinden. Kanalen als Wisecrack en ScreenPrism hielpen mij met het verder begrijpen van de veranderende wereld om ons heen en hoe oude filosofie theorieën al voorspelde hoe nieuwe media invloed op ons dagelijks leven gaat hebben.

In mijn bijdrage op MICwatching profiel focus ik mij vooral op de filosofie achter deze innovaties en hoe de mens zich aanpast aan nieuwe situaties. Dit kan verschillen tot het effect van A.I. en menselijke gevoelens richting de apparatuur of authenticiteit van de mens die verloren gaat door de socialmedia-dominantie binnen ons leven. Zelfs een kleine tweet kan de manier van hoe wij naar nieuwe technologie kijken totaal veranderen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s