Sylke de Boer

Ik kan me nog heel goed herinneren dat mijn broer en ik vroeger veel tijd doorbrachten met het spelen van Mario Kart op de Nintendo en naarmate we wat ouder werden GTA V speelden op de Xbox 360. Tegenwoordig gamen we samen vanachter onze eigen computer, ookal zijn we kilometers van elkaar verwijderd. Games brengen mensen samen. Zelfs zo erg dat je daadwerkelijk een band kunt krijgen met mensen via het internet of streamers naar wie je online kijkt.

Er zijn tegenwoordig dus websites toegewijd aan het kijken naar mensen die aan het gamen zijn. Een voorbeeld hiervan is de streamsite Twitch.tv. Vrienden van mij doen ook mee met deze hype. De vraag die mij bezighoudt is dan ook: ‘Waar komt deze hype opeens vandaan?’ Waarom kijken wij zo graag naar anderen die gamen, in plaats van zelf het spel te spelen? Of kijken we het om meer te leren over hoe we het spel goed kunnen spelen?

Om deze reden wil ik mij gaan verdiepen in deze site, waar je kan kijken naar mensen die gamen, mensen die de hele dag live hun dag streamen en zelfs naar mensen die ‘gewoon’ aan het eten zijn. Hier ga ik dan ook onderzoek naar doen en deze vragen beantwoorden in de artikelen die ik ga schrijven voor op deze site. Denk hierbij aan vragen als ‘Hoe kunnen adverteerders op deze streams inspelen en wat voor advertenties zijn relevant voor deze doelgroep?’

Als laatste nog even wat meer over mijzelf. Mijn naam is Sylke, ik ben 22 jaar oud en woon in Amsterdam. Mijn hobbies zijn koken, concerten van mijn favoriete artiesten bezoeken, gamen en studeren. Naast gamen op de pc en op consoles, vind ik het spelen van kaartspellen als Magic the Gathering en bordspellen als Eldritch Horror ook erg leuk, hier spendeer ik dan ook graag mijn tijd aan!

Lees je met mij mee de aankomende weken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s