Twan Wellenberg

Ik weet nog dat ik vroeger toen ik een jaar of 8 was graag naar mijn broers keek die aan het gamen waren. Zij waren een aantal jaren ouder en waren natuurlijk ook een stuk beter in het spelen van deze games. Er was iets dat het kijken naar iemand die hetgeen deed waar jij interesse in hebt dat het zo leuk maakte, maar wat? Tegenwoordig gebeurt dit op een hele grote schaal wereldwijd door middel van livestreaming. Mensen kijken massaal naar professionele gamers die als beroep streamen.

Een vraag die altijd aan mij is blijven knagen is waarom dagelijks honderdduizenden mensen naar mensen zitten te kijken die live een videogame spelen of andere dingen doen voor een camera. Er zijn zelfs mensen die geld doneren aan streamers. Wat zorgt ervoor dat mensen zo ontzettend veel waarde hechten aan deze streamers dat ze zelfs zo ver gaan dat ze hun eigen geld willen weggeven?

Mijn naam is Twan Wellenberg, 22 jaar, een derde jaars MIC student aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik hou me graag bezig met gaming, design en de laatste trends binnen de technologie. Ik heb stagegelopen bij de digitale redactie van PlusOnline stagegelopen en heb hier veel ervaring opgedaan en veel kunnen leren. Momenteel ben ik werkzaam als winkelverkoper bij Nike.

Voor MIC Wachting wil ik me graag gaan verdiepen in livestreaming en de toekomst hiervan. Er zijn grote platforms zoals Twitch (opgericht in 2011) en YouTube Gaming (2016) die zich volledig focussen op livestreaming. Ik wil meer komen te weten over hoe deze platforms livestreaming zo groot hebben gemaakt en hoe deze trend zich gaat voortbewegen richting de toekomst. Ik ga ook onderzoeken wat de alternatieve mogelijkheden zijn voor livestreaming naast gaming.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s