Kimberley Kenawy

Door een druk winkelcentrum lopen, aan de rand van een ravijn staan of lekker rustig op de bank zitten met je vriend of vriendin. Dit kan in het echte leven maar sinds een paar jaar kunnen wij dit ook in een zogenaamde droomwereld. In 2014 werden wij voor de eerste keer geconfronteerd met “Google Glasses”. Met de komst van deze uitvinding maakten we kennis met onder andere (VR) Virtual Reality en (AR) Augmented Reality. Niet alleen ik, maar ook de makers van deze bril verwachtten een enorm succes. Dit succes bleef echter uit. Tot op de dag van vandaag worden er daarentegen wel steeds meer nieuwe dingen bedacht op het gebied van Virtual Reality. Tóch is VR nog lang niet zo populair. Ik vraag me af waarom wij alsnog zo kritisch blijven, terwijl we naar mijn idee op het punt staan van een prachtige revolutie.

Mijn naam is Kimberley Laila Kenawy. Ik ben 21 jaar, woon in Amsterdam en ik ben momenteel derdejaars Media, Informatie en Communicatie studente aan de Hogeschool van Amsterdam. Naar mijn weten ben ik altijd al bezig geweest met schrijven, media en beeld. Ik vind het interessant om te zien dat media en beelden invloed hebben op het gebied van emoties en daden.

Gedurende mijn stage bij de AVROTROS ben ik werkzaam geweest bij Radio EenVandaag. Hier heb ik mij voor de rubriek “De Wereld van Morgen” langdurig verdiept in verschillende innovaties en uitvindingen. Een terugkerend onderwerp was hier Virtual Reality. Ik heb hierdoor veel kennis en ervaring opgedaan. Naar mijn idee zijn we nog te kritisch, sceptisch of misschien nog wel te bang om de grote stap naar VR te nemen. Ik denk dat wij echter meer vertrouwen moeten hebben in deze (voor velen) nog onbekende markt. In mijn artikelen op MICwatching.nl schrijf ik alles over de recente ontwikkelingen van Virtual Reality en laat ik jullie zien waarom het nou echt de hoogste tijd is om VR te gaan implementeren.

Welcome to the future.

Benieuwd naar meer? Volg dan mijn artikelen op MICwatching.nl!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s