Hoe Intieme Technologie de dating branche beïnvloedt

on

We kunnen er niet meer omheen: technologie verandert de huidige samenleving. Steeds meer problemen worden opgelost door middel van nieuwe technologieën en dingen die we onmogelijk achtten worden mogelijk. Zo verandert technologie ook de manier waarop wij met elkaar omgaan. Wat betekent de komst en uitbreiding van Intieme Technologie voor de communicatie?

Vroeger was de voornaamste manier van communicatie eenvoudig. Er was sprake van eenzijdige communicatie, je sprak elkaar face-to-face, belde eventjes of stuurde een brief. Zag je elkaar een tijdje niet of had je geen tijd om te bellen of te schrijven? Dan sprak je elkaar niet, zo simpel als dat. De komst van Sociale Media en allerlei nieuwe technologieën heeft de lat van communicatie omhoog gelegd. Misschien heeft de komst van Sociale Media en nieuwe technologieën er wel voor gezorgd dat er helemaal geen sprake meer is van een lat. Dat is ook te merken in de Dating branche.

Je ziet het vast vaker om je heen gebeuren: relaties die online ontstaan. Sociale Media en apps zoals Tinder, Facebook, Instagram, Twitter (en ga zo maar door) lenen zich perfect als platform om contact te leggen met anderen. Daarbij is online communicatie ook nog eens veel laagdrempeliger dan ‘verouderde’ vormen van contact. Vraag je maar eens af hoe makkelijk je iemand een naar rechts swiped op Tinder in tegenstelling tot het op iemand afstappen in de ‘echte’ wereld om te zeggen dat je diegene wel ziet zitten.

Intieme Technologie maakt nieuwe manieren van communicatie mogelijk en breidt bestaande vormen uit. Maar wat houdt Intieme Technologie precies in? Er wordt gesproken van Intieme Technologie wanneer technologie zo klein is en dichtbij de mens staat dat het als ‘intiem’ wordt ervaren. De scheidslijn tussen mens en machine vervaagt, wij worden steeds meer machine en de machine wordt meer en meer mens. Intieme Technologie komt in alle vormen en maten, maar vooral de Intieme Technologie tussen ons en als ons speelt een rol in de dating branche.

Om duidelijk te maken hoe de dating branche gebruik kan maken van Intieme Technologie zal ik een paar bestaande voorbeelden gebruiken.

The RealDoll by Abyss Creations

Schermafbeelding 2018-10-26 om 15.10.05.png

De seksrobot, waarschijnlijk heb je het wel eens in het nieuws voorbij zien komen. Maar de ontwikkelingen op het gebied van seksrobots gaan steeds verder. Zo is het bedrijf Abyss Creations, die bekend staat om het maken van zeer realistische seksrobots, bezig met het implementeren van menselijke emoties in de robots. Zo zegt Matt McMullen CEO van Abyss Creations, in een interview met The Daily Star binnenkort een seksrobot op de markt te brengen die instaat is echte gevoelens te tonen. Deze seksrobots zijn een manier om door middel van Artificial Intelligence communicatie te verbeteren en in sommige gevallen zelfs te vervangen. De robots kunnen namelijk gezien worden als ‘oefening’ voor hen die in het dagelijks leven niet gemakkelijk contact kunnen leggen met een potentiële partner. Door de omgang met een robot, die in staat is gesprekken te voeren en emoties te uiten, traint de gebruiker zijn sociale vaardigheden en kan deze op zijn beurt weer inzetten met echte mensen.

De app Kissenger

Schermafbeelding 2018-10-26 om 15.11.30.png

Lange afstandsrelaties, voor velen een oorzaak van een onstabiele relatie. Intieme Technologie kan de beperkingen die hierbij komen kijken verminderen en in sommige gevallen zelfs opheffen. Met als duidelijk voorbeeld de app Kissenger. Kissenger werkt in samenwerking met een siliconen apparaat die gevuld is met sensoren. Wanneer de gebruiker het siliconen kussen dat op het apparaat gemonteerd zit kust, stuurt het apparaat via de app pulsen naar het Kissenger apparaat van de andere gebruiker. Als de andere gebruiker zijn lippen op het siliconenkussen houdt, voelt het net alsof hij een kus krijgt van zijn partner. Er ontstaat een realistisch kusgevoel, terwijl de twee gebruikers zich op honderden kilometers afstand bevinden (Kissenger, 2018). Deze vorm van Intieme Technologie brengt de gebruikers dichter bij elkaar en verruimt de mogelijkheden binnen een lange afstandsrelatie.

Deze twee bovenstaande voorbeelden zijn pas een klein deel van de verscheidenheid aan technologieën die gebruikt kunnen worden om de communicatie te verbeteren en daarmee in te spelen op de ‘liefdeswereld’. Aangezien er ontzettend veel innovatieve veranderingen plaatsvinden waardoor er nieuwe dingen mogelijk zijn en oude beperkingen worden opgelost. ,is het als bedrijf dat zich in de dating branche bevindt ondenkbaar niet mee te doen in de wereld van de Intieme Technologie. Want als de concurrent meer mogelijkheden biedt, kiest je klant automatisch voor de tegenpartij. Natuurlijk hoeft dit niet te betekenen dat je morgen een seksrobot op de markt moet brengen, maar wie niet waagt wie niet wint..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s