Hoe wordt je een populaire streamer?

In de tijd waarin livestreams steeds populairder worden zijn er ook steeds meer mensen die ook willen streamen. Niet alleen om andere te vermaken of iets te delen maar ook omdat je er geld meer kan verdienen. Maar hoe word je nou een streamer en wat moet je doen om er voor te zorgen dat je veel kijkers hebt en er vervolgens dus ook geld mee kan verdienen. Om te beginnen hangt het af wat voor soort streamer je wilt worden. Er zijn namelijk een aantal verschillende soorten livestreams zoals podcasts, chatshow, muziek streams maar de populairste livestreams komen op dit moment van gamers. Het is ook niet voor niets dat het grootste livestream platform, Twitch, vooral is gericht op gamers. Als je een succesvolle en populaire streamer wilt worden is het dus handig als je je gaat richten op games.

Maar hoe maak je nou een livestream? Heel simpel, om te beginnen moet je kijken naar welk platform jij wilt gebruiken. De twee populairste platformen of te livestreamen zijn Youtube en Twitch. Beide platformen zijn geschikt om games op te streamen alleen zijn de regels van Youtube wat strenger dan die van Twitch. Nadat je een account hebt gemaakt op een van deze platformen moet je ervoor zorgen dat je de juiste spullen hebt om te streamen. Internetverbinding, een computer/spelcomputer, een microfoon/headset en heel belangrijk; een camera/webcam. Kijkers vinden het fijn om te weten naar wie zie kijken doordat je als kijker kan praten met de streamer zorgt een facecam ervoor dat het wat persoonlijker is.

Mocht je beschikken over de juiste apparatuur om te streamen dan moet je gaan kijken naar een design voor je stream. Versier jouw content met leuke gifs en overlays zodat jouw stream er professioneel of leuk uitziet.

Nadat je dat gedaan hebt ben je er bijna klaar voor om een populaire streamer te worden. Het enige wat je nog nodig hebt is de juiste content. Wil je graag games streamen dan moet je goed kijken naar welke games je het beste kan streamen. Het is handig om games te streamen die op dat moment populair zijn of om games te streamen die entertainend zijn. Op dit moment is het spel ‘Fortnite’ het populairst en wordt daarom ook het meest bekeken op Youtube en Twitch. Mocht je een andere game willen streamen dan is het handig om er een te kiezen waar je heel goed in bent. Hierdoor kijken mensen graag naar jouw stream en kunnen ze leren van jouw gameplay. Mocht je nou niet goed zijn in gamen en denken dat het live-streamen van games niet jouw ding is dan heb je het mis. Er zijn talloze streamers die games streamen waar ze niet goed in zijn maar toch veel bekeken worden. Dat komt vaak doordat ze zelf grappig of entertainend zijn. Bijvoorbeeld door een typetje aan te nemen tijdens het streamen waarin ze erg gefrustreerd of heel lomp zijn. Je moet je namelijk proberen te onderscheiden van de andere streamers en ervoor zorgen dat jouw stream een meerwaarde heeft in vergelijking met andere streams. Jouw creativiteit is hierbij heel belangrijk.

 

Met al deze tips ben jij er klaar voor om een populaire streamer te worden. Echter zijn er wel een 4 dingen waar je op moet letten als je een streamer bent.

  1. Houd je aan een schema:of je nou livestreamt of video’s uploadt, zorg dat mensen precies weten waar en wanneer ze jouw digitale avonturen kunnen volgen. Hierdoor komen mensen terug en bouw je sneller een vast publiek op.
  2. Zorg voor interactie:veel succesvolle streamers praten met hun kijkers. Voer een gesprek of beantwoord vragen via de chat van je stream of via sociale media als Twitter.
  3. Varieer je content:je kunt niet altijd grappig zijn, steeds hetzelfde level spelen en de mooiste Play of the Game halen. Stream bijvoorbeeld nieuwe games, houd een wedstrijd of winactie en zorg een keer voor een serieuze video (of juist niet).
  4. Geef niet op:in het begin trek je natuurlijk geen volle chatrooms, maar heb je slechts een handjevol kijkers. Laat je niet demotiveren en vergeet niet dat het belangrijk is dat mensen zien dat je het leuk vindt om te streamen.

 

Vooral de laatste tip is erg belangrijk. Het gebeurt vaak dat mensen het streamen opgeven omdat het ze niet lukt om veel kijkers te krijgen. Dat is zonde want je moet er niet van uitgaan dat je van de een op andere dag een populaire streamer bent. Het heeft tijd nodig voor mensen om jouw te ontdekken en voor jezelf om een betere streamer te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s