Case study: Things I like Things I love

Uit onderzoek van GfK is gebleken dat de online fashion markt in 2017 met 30% is gestegen. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online geshopt. Ook is het aanbod van online fashion winkels erg groot. Doordat het aanbod online zo groot is, wil je als online webshop je natuurlijk onderscheiden van de concurrentie. Toch zijn er nog een aantal webshops die achterlopen met hun websites. Ze kunnen beter gebruik maken van de overtuigingsprincipes van Cialdini. Want wanneer je deze overtuigingsprincipes goed toepast op je website, duw je de gebruiker onbewust in de goede richting en in het geval van webshops, verkoop. Things I like Things I love is een online kleding webshop, waar je onder andere dameskleding kan kopen die op andere online webshops ook verkrijgbaar zijn. Hierdoor hebben ze natuurlijk veel concurrentie. Het belangrijkste conversiedoel van Things I like Things I love is het verkopen van hun producten, in dit geval dameskleding en accessoires. Op het gebied van de overtuigingsprincipes van Cialdini mist deze website een aantal elementen. Hieronder behandel ik hoe de website Things I like Things I love door een paar van deze overtuigingsprincipes te gebruiken, hun conversie kan optimaliseren en zich daardoor beter kan onderscheiden van de concurrentie.

Autoriteit

Doordat er online zoveel kleding webshops zijn, wordt het voor consumenten erg lastig om te kiezen. Als consument wil je natuurlijk op een vertrouwde webshop je aankopen doen. Maar vaak weet je niet of al die webshops online wel te vertrouwen zijn. Dit kan je vaak aflezen aan een paar dingen. Erkende keurmerken doen het altijd ontzettend goed en krijgt de consument gelijk een vertrouwd gevoel bij. Wanneer Things I like Things I love laat zien dat zij een veilige website zijn, zullen mensen sneller overtuigd zijn om producten op hun website te kopen. Deze overtuiging heeft Things I like Things I love nodig om zich te onderscheiden van de concurrentie op het gebied van de online fashion webshops. Met erkende keurmerken straalt de webshop van Things I like Thing I love erg veel autoriteit uit.

Huidige situatie van de homepage van Things I like Things I love:

case study 1

Toepassing overtuigingsprincipe Cialdini:

case study 2

Sociale bewijskracht

Mensen volgen elkaar. Wanneer de consument op een webshop zich onzeker voelt, helpen reviews van andere de consument heel erg. Hiermee haal je de angsten van de consument weg en voelt iemand zich weer vertrouwd. Als ik bijvoorbeeld op Zalando shop, kijk ik altijd naar wat de consument van het product vindt, want dit is de eerlijkste mening die je kan krijgen vind ik. Dit laat mij uiteindelijk beslissen of ik het product aanschaf of niet. Bij Things I like Thing I love maken ze hier helemaal geen gebruik van. Dit kan leiden tot onzekerheid bij de consument, waardoor ze het product uiteindelijk niet zullen gaan aanschaffen.

Huidige situatie productpagina Things I like Things I love:

case study 3

Toepassing overtuigingsprincipe Cialdini:

case study 4

Schaarste

Wanneer bezoekers op je webshop twijfelen om een product aan te schaffen, helpt het principe van schaarste daar heel erg bij. De consument wordt hebberig als er nog maar weinig van iets is. Hierdoor beslist men sneller omdat er nog maar weinig aanbod van het desbetreffende product is. Things I like Things I love maakt geen gebruik van het principe schaarste. Bij geen product zetten ze hoeveel er nog van op voorraad zijn etc. Wanneer ze dit wel doen hebben ze kans dat mensen sneller overgaan tot aankoop.

Huidige situatie productpagina Things I like Things I love:

case study 5

Toepassing overtuigingsprincipe Cialdini:

case study 6

Sympathie

Men zegt het liefst ‘ja’ tegen mensen die ze mogen. Het is vaak lastig om als online winkel die gunfactor te krijgen. Wanneer mensen je webshop ‘aardig’ vinden, zullen ze sneller tot conversie overgaan dan wanneer ze twijfels daarbij hebben. Things I like Things I love doet hier nog helemaal niet aan. Hun website is in dit opzicht ook nog heel erg leeg en het straalt niks van sympathie uit. Wanneer een vriend of vriendin positief over een bepaald merk praat, zul jij hier ook sneller voor kiezen. Daarom moet Things I like Things I love een like of deel button optie hebben op hun productpagina’s. Zodat mensen hun positieve ervaringen met vrienden kunnen delen op bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Waardoor mensen uiteindelijk meer sympathie voor je website krijgen.

Huidige situatie productpagina Things I like Things I love:

case study 7

Toepassing overtuigingsprincipe Cialdini:

case study 8

 

Wanneer Things I like Things I love deze elementen optimaliseert op hun website, zullen de consumenten veel sneller overgaan tot aankoop. Hierdoor krijgen ze ook een grotere naamsbekendheid en dat is goed omdat ze erg veel concurrentie hebben in de online fashion branche. Door het optimaliseren van Things I like Things I love zal hun conversiedoel vaker worden behaald, namelijk verkoop.

 

Bronnen:

http://www.thingsilikethingsilove.com

Https://www.emerce.nl/nieuws/gfk-meer-concurrentie-markt-online-mode

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s