Case: The Sting laat kansen liggen op het gebied van persuasive design

Persuasive design, een tool wat nu niet meer weg te denken is in deze wereld. Het is een tool dat door grote bedrijven zoals Booking.com al een tijdje wordt gebruikt. Deze beïnvloeding vergroot het gebruiksgemak en overtuigt de bezoeker ervan de gewenste actie uit te voeren. Voor bedrijven die op de dag van vandaag constant bezig zijn met het concurreren van vergelijkende bedrijven is dit de manier om je klant zo lang mogelijk vast te houden en aan te sporen tot actie. Maar ook veel bedrijven gebruiken deze tool dan ook nog niet helemaal optimaal.

In deze case study gaan we het hebben over persuasive design en wat voor invloed het kan hebben op een webshop. Dit doen we aan de hand van de 6 beïnvloedingsprincipes van Cialdini. De webshop dat wij gaan analyseren is de webshop van The Sting. Ik ga laten zien welke principes er verbeterd kunnen worden, of zelfs kunnen worden toegevoegd.

The Sting is een multinational kledingbedrijf die filialen heeft in de grote en kleine steden van België, Nederland, Duitsland en in Engeland. Het is een winkel dat de meeste mensen wel kennen. De webshop daarentegen is nog niet heel erg bekend bij iedereen. De webshop is niet zo heel lang geleden geïntroduceerd en dat kan je wel zien, als je kijkt of ze wel gebruik maken van beinvloedingstechnieken.

Schaarste

Schaarste is een techniek dat snel toegepast kan worden. Vooral voor webshops is dit een goede manier om de klant tot aankoop te zetten. Als de bezoeker geïnteresseerd is hakt hij sneller de knoop door en gaat over op aankoop. Dit omdat hij ziet dat het waarschijnlijk zijn laatste kans is het artikel en deze maat te kopen. De klant zal na aankoop een gevoel krijgen dat hij toch iets groots heeft behaald. Hij. Is degene die nog net op tijd het artikel heeft gekocht.

Bij de webshop van The Sting zie ik dit nog niet. Het enige wat deze webshop toont is wanneer het artikel uit is verkocht. Hier laten ze steken liggen.

Voorbeeld

Huidige webshop

schermafbeelding 2019-01-21 om 15.06.38

Cialdini techniek Schaarste

schaarste 

Autoriteit:

Mensen hebben respect voor autoriteit. De bezoeker wilt graag al bij de landingspagina het gevoel krijgen dat ze op een veilige en betrouwbare site zitten. Autoriteit is dus handige en naar mijn mening ook wel een techniek is dat toegepast moet worden bij een webshop. Een keurmerk kan dit gevoel van autoriteit geven aan de klant. Iedereen weet nu onderhand wel dat wanneer er een keurmerk geplaatst is, dat het veilig is. Dit komt omdat wij dit overal zien. Bij webwinkels, supermarkten en allerlei andere producten.

Wanneer je op de landingspagina van The Sting kom, zie je niks wat de klant laat zien of dit een betrouwbare webshop is. Het lijkt zelfs een beetje onbetrouwbaar naar mijn mening. Dit kunnen ze makkelijk oplossen door een keurmerk rechtsboven te plaatsen. De klant ziet dit gelijk en zou daarom ook meer vertrouwen hebben om verder te gaan.

Cialdini techniek Autoriteit

autoriteit

Consistentie:

Mensen willen zich van nature niet laten kennen ten opzichte van anderen. Daarom willen ze zich niet graag terugtrekken als ze al een eerste stap hebben gezet en zetten ze ook makkelijker de volgende. Dit komt doordat mensen streven naar consistentie in hun uitspraken, gedrag en commitments. Wanneer de klant zichzelf moet registreren en al bij de derde stap is, dan zal de klant ook geneigd te zijn om door te gaan. Voor zijn gevoel is hij er al bijna.

Als je wilt registreren bij The Sting, dan kom je bij een enorm formulier waarbij je in 1 keer al je gegevens in moet vullen. Dit zal de klant zien als te veel moeite en daarom ook snel laten afhaken. Wat The Sting kan doen is om het formulier in stukken te knippen. Door het op te delen in 3 a 4 stappen, zorg je ervoor dat de klant het toch wel gaat invullen en niet zo snel zou weggaan als hij bij de derde stap is.

Voorbeeld

Huidige webshop

schermafbeelding 2019-01-21 om 16.02.30

Cialdini techniek Consistentie

consistentie

consistentie2

 

 

 

 

Conclusie

Er zijn nog zeker wat verbeteringen te maken bij de webshop van The Sting. Als je kijkt naar alle andere grote bedrijven die persuasive design mee hebben genomen in hun webshop, dan is het essentieel voor The Sting om daaraan mee te doen. Het zijn allemaal maar kleine aanpassingen, die wel een groot effect zullen hebben op de conversie voor jouw bedrijf. Mijn advies voor The Sting is, om zo snel mogelijk te beginnen aan de 6 principes van Cialdini.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s