Je trouwjurk koop je anno 2019 online

Vanwege digitalisering is de vraag vanuit de bruid veranderd. De bruid doet tegenwoordig inspiratie op via sociale media zoals Pinterest en Instagram en ziet dat het ook anders, en dan voornamelijk goedkoper kan. High street merken en luxe merken maken hier gretig gebruik van en veranderen de bruidsmode industrie online.

Massa markt bruidsmode online verkrijgbaar

Zeeman speelt hier in Nederland als eerste op in en introduceert in 2016 een budget-trouwjurk die online aangekocht kan worden. Een enorm succes, binnen no-time was de trouwjurk uitverkocht.

Gerelateerde afbeelding

Zeeman wilde het wel exclusief houden, door een limiet van 1500 trouwjurken op de markt te brengen. Niet iedereen had dit succes zien aankomen, gezien de aanschaf van een trouwjurk vaak een bijzondere gebeurtenis is die je wilt delen met mensen die dichtbij je staan. Nu was het binnen een paar klikken gedaan..

Kijken en vergelijken

Dat je via internet makkelijk producten kunt bekijken en vergelijken, geldt inmiddels ook voor bruidsmode. We zijn het gewend en dit is toch best fijn en overzichtelijk shoppen. Merken voegen nu ook categorieën toe zoals schoenen, accessoires en sieraden om het plaatje compleet te maken. Zo hoef je niet meer fysiek alle winkels af en kun je vanuit je luie stoel je trouwjurk aanschaffen en gelijk bijpassende producten kopen.

 Van winkel naar webshop

High Street merken kunnen nu wereldwijd online hun relatief goedkope collectie bruidsmode communiceren. Vanwege de al bestaande naamsbekendheid en goede reputatie, staan de bruiden in spé er tegenwoordig ook voor open om online hun trouwjurk aan te schaffen.

tgfds.png

‘In de winkel vertelt niemand jou hoe een jurk beviel tijdens de grote dag’

Er zitten ook een aantal voordelen aan. Het is namelijk geen maatwerk en ook niet op aanvraag besteld zodra je het online koopt, oftewel je zit nog nergens aan vast. Daarnaast heb je meerdere betaalmogelijkheden, is de bruid al bekend met het merk, kun je het in eigen omgeving even passen en eventueel zelf (laten) vermaken. Ook komt de kracht van reviews kijken bij het overhalen van een bruidsjurk online kopen.

Er is meer dan Pronovias alleen

In tegenstelling tot een aantal jaar geleden, waarbij een gerenommeerd merk achter de jurk belangrijk was of ‘vanzelfsprekend degelijk’, moet een trouwjurk nu voldoen aan de huidige modetrends waar Instagram vol mee staat. Vóór het tijdperk van social media of internet in het algemeen, kon de gemiddelde burger alleen maar kiezen uit standaard bruidsmodemerken in een bruidsmodewinkel. De wereld is voor de burger veel groter geworden en nu een trouwjurk tegenwoordig ook ‘mode’ is, spelen retailers hier op in. Dit kunnen zij vaak veel sneller en gemakkelijker dan gerenommeerde bruidsmodemerken. Retailers verkopen hun collectie vervolgens gemakkelijk via hun al bestaande webshop.

Luxury bruidsmode en replica’s

De luxe merken zijn niet achter gebleven en maken nu een inhaalslag. Voorheen kon je je wellicht niet voorstellen dat een bruid in spé haar trouwjurk van meer dan 1000 euro online zou kopen. Inmiddels zijn we gewend duurdere aankopen ook online te doen, logischerwijs wordt dure bruidsmode online kopen ook langzamerhand steeds meer de norm.

‘Beter goedkoop gestolen (van internet), dan duur ontworpen’

De trouwjurk van Meghan Markle was wereldnieuws. Binnen een mum van tijd kon je online een mooie replica bestellen vanuit Amerika voor rond de 1200 euro. Nog steeds flink wat geld, maar dat viel in het niets in vergelijking met een geschatte waarde van 250.000 euro van de echte trouwjurk. Trouwjurken die viral gaan, is meteen een vraag vanuit de bruid en de retailers hebben het al online in de verkoop voordat je het weet.

Bruidsmode online kopen betekent geen maatwerk voor de bruid en een emotionele rollercoaster in een pashokje, maar wél lekker snel, gemakkelijk, relatief goedkoop en helemaal on trend.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s