Infographic: Zo werk je in 9 stappen samen met een influencer

Heb je mijn artikel over het geheim achter influencer marketing al gelezen en ben je razend benieuwd hoe je een influencer in kan zetten om jouw bedrijfsdoelstellingen te halen? Het is vrij simpel. In de onderstaande infographic leg ik uit hoe je in negen stappen kan samenwerken met een influencer. Vergeet ook niet naar mijn filmpje over de meestgebruikte apps onder influencers te kijken.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het weten in de comments!

untitled-5c-20i_38625721 (1).png

Bronnen
Carone, L. (10 april 2019). This is how much Instagram influencers really cost.
Manon, The Social Brand. (18 oktober 2018). Micro-influencers vs. mega-influencers.
Chacon, B. (9 december 2018). How to Calculate Your Instagram Engagement Rate.

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rianne schreef:

  Wat nou als de resultaten tegenvallen?

  Like

  1. Charisse Stoffels schreef:

   Hi Rianne, ik denk dat als de resultaten tegenvallen, dat het betekent dat je als merk en influencer een nieuwe contentstrategie moet verzinnen. Het kan namelijk liggen aan het bereik, het platform, de content zelf, of de influencer. Het is ook belangrijk om realistisch te blijven als bedrijf/merk. Als je bijvoorbeeld een start-up bent, zal je iets geduldiger moeten zijn om conversie te genereren. Bij grotere merken kan het bijvoorbeeld liggen aan het type influencer waar ze mee samenwerkte. Zoals de samenwerking tussen het Rijksmuseum en Queen of Jetlags. Deze samenwerking benoemde ik mijn vorige artikel!

   Like

 2. Femke schreef:

  Welke manier is t beste om een influencer te benaderen, want je noemt er 3.

  Like

  1. Charisse Stoffels schreef:

   Hi Femke, dat verschilt per influencer. Ik denk dat het sturen van gratis producten een goede eerste stap is! Op die manier geef je ze een cadeautje en trek je meteen hun aandacht. Daarna zou je direct kunnen benaderen, of via een PR-bureau als ze bij een bureau staan ingeschreven. Eigenlijk is de beste manier een combinatie van alle drie manieren ;-).

   Like

 3. myrnaruhulesin schreef:

  Er zijn dus eigenlijk drie soorten influencers die ingezet kunnen worden. Welke soort influencer is het beste om in te zetten als bedrijf, denk je?

  Geliked door 1 persoon

  1. Charisse Stoffels schreef:

   Dat verschilt enorm per bedrijf en per doelstelling. Als je meer volgers wilt, dan is een mega-influencer interessant. Als je een relatie wilt opbouwen met je klanten, zijn macro- en micro-influencer een verstandige keuze, omdat zij meer interactie hebben met hun volgers. Voor naamsbekendheid kan je ook een mega-influencer inzetten, of juist meerdere micro-influencers! Beantwoord dit je vraag een beetje?

   Like

 4. isabelle schreef:

  Duidelijke graphic! Ik wist niet dat je engagement kon berekenen met een formule. Waarom denk je dat de meeste merken alleen maar kijken naar het volgersaantal van een inlfuencer?

  Like

  1. Charisse Stoffels schreef:

   Dankje! Merken vinden het aantal volgers belangrijk omdat ze die volgers als potentiële klanten zien. Hoe meer volgers een influencer heeft, hoe meer mensen hun product of dienst gaan kopen of gebruiken. Vaak vergeten ze dat heel wat influencers ook nep-volgers hebben. Ze vergeten dat de engagement eigenlijk het belangrijkst is, want dat laat zien hoeveel mensen daadwerkelijk naar de content van de influencer kijken en reageren op diegene’s posts. Influencers met een hoge engagement rate zijn waardevoller, omdat hun volgers eerder geneigd zijn om een product te kopen of een Instagram-pagina van een merk te volgen op aanraden van de influencer.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s