Samenwerkingen op Instagram: Waar moet je op letten?

Naar aanleiding van mijn video over het algoritme op Instagram leek het mij interessant om nog meer de diepte in te gaan met Instagram. Hierbij wil ik vooral ingaan op mijn ervaring met samenwerkingen op Instagram. Tijdens meerdere stages die ik heb gedaan heb ik te maken gehad met dit onderwerp. Het is belangrijk om met een paar dingen rekening te houden. Hieronder dan ook een lijstje met punten waarop je moet letten als je een samenwerking wilt aangaan.

Waarom?

De eerste vraag die je moet stellen binnen het bedrijf is of het relevant is om een samenwerking aan te gaan via Instagram. Wat wil je hiermee bereiken? Wil je graag dat je een grotere doelgroep krijgt? Wil je gewoon alleen maar meer volgers? Wil je meer interactie? Want ook de keuze voor het account waarmee je een samenwerking wilt aangaan is afhankelijk van deze vragen. Dus het is belangrijk om eerst een doel op te stellen en samen met het bedrijf te bepalen wat je wilt bereiken. Ook is het goed om alvast na te denken over een budget of wat je ervoor in de plaats wilt geven. Wanneer dit allemaal duidelijk is kun je doorgaan naar de volgende stap.

Zelf benaderen

Je kunt ervoor kiezen om zelf andere bedrijven of personen op Instagram die aansluiten bij jouw bedrijf en doel te benaderen. Dit kan op verschillende manieren. Eerst is het dus belangrijk om te bepalen wie je gaat benaderen. Dan is er de optie om via Instagram een privébericht te sturen. Maar omdat je dan toch vaak eerst toegestaan moet worden door dat account, voordat ze jouw bericht zien, is dit meestal niet de meest lucratieve manier. Zeker als het accounts zijn met veel volgers. Vaak is bij accounts die vaker samenwerkingen aangaan ook wel een e-mailadres aanwezig in het profiel. Die zou je dan beter kunnen gebruiken. Het blijft altijd lastig om zelf accounts te benaderen. Je moet goed van tevoren weten wat je precies wil. Soms is het makkelijker om benaderd te worden.

Benaderd worden

Zoals hierboven genoemd is het fijn om zelf benaderd te worden voor een samenwerking op Instagram. Dit omdat je dan niet moeite hebt om zelf iemand te benaderen. Wanneer je benaderd wordt is het wel belangrijk om meteen te checken of dat account relevant is voor jouw bedrijf en vooropgesteld doel. Ook is het belangrijk om te kijken hoe groot dat account is en of ze misschien al vaker aan samenwerkingen hebben gedaan. Daarop kan je baseren hoeveel ervaring zij hebben en of je dat dan wel moet doen. Soms is het juist relevant om met een kleiner account een samenwerking aan te gaan als deze precies de doelgroep bevat die je met jouw doel wilt bereiken. Soms heeft dat meer invloed dan een groot account waarbij de volgers niet in jouw doelgroep passen.

Afspraken

Wanneer je accounts op het oog hebt om mee samen te werken is een van de belangrijkste elementen de afspraken die worden gemaakt. Want het is belangrijk om alle twee te weten waar je aan moet voldoen en wat er verwacht wordt van de samenwerking. In de meeste gevallen is het zelfs slim om een contract op te stellen die door beide partijen wordt ondertekend. Dit verschilt per keer omdat je niet voor iedere kleine samenwerking een contract gaat opstellen. Dit ligt dus ook een beetje aan de omvang van de samenwerking.

Betaling

Wat ook goed is om op te nemen in een contract is de betaling die het account ontvangt voor de samenwerking. Dus wat krijgt diegene ervoor terug? In mijn stage bij Vloerkledenwinkel.nl hebben we bijvoorbeeld een vloerkleed gegeven aan een samenwerkingspartner uit een niet al te dure prijscategorie. Ook werd er nog een vloerkleed weggegeven uit dezelfde prijscategorie via een winactie met deze partner. Dit is dus een betaling in natura. Maar je kunt ook gewoon een vast bedrag geven die je gebruikt uit een vooraf opgesteld budget. Heel soms zijn er ook uitzonderingen waarbij de partner het gratis wil doen. Hierbij is het nog belangrijker om duidelijke afspraken te maken zodat er geen misverstanden ontstaan.

#spon

Als laatste is het nog belangrijk om erop te letten dat indien de samenwerking betaald is dit vermeld wordt op Instagram. Zowel op jouw eigen account als op het account van de samenwerking. Hierdoor is het duidelijk voor de volgers dat het een betaalde samenwerking is. Dit is het laatste jaar steeds belangrijker geworden. Op Instagram wordt dan ook vaak de hashtag #spon gebruikt bij een bericht wat betaalde samenwerkingen bevat. Ook kun je het in de Stories nog apart toevoegen zodat het zichtbaar is. Het is wel nodig dat het account van de samenwerking duidelijk laat weten dat ze ook echt fan zijn van jouw product en dit hoe dan ook zouden gebruiken. Daardoor komt het geloofwaardiger over en blijft het vertrouwen van de volger aanwezig. Zorg dat het account van de samenwerking ook echt jouw product of dienst gaat gebruiken of al gebruikt!

Met bovenstaande tips voor samenwerkingen op Instagram zou je al een heel eind moeten komen! Maar heb je nog toevoegingen of aanpassingen? Laat mij het weten in de reacties.

Lees ook mijn andere artikelen: hier en hier!

Meer over mij weten? Klik dan hier!

Coverfoto is afkomstig van Pexels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s