Healthify

We kennen ze bijna allemaal wel, die vriendin die geen vlees meer eet.

Je zus wordt vegan, je moeder bestelt een cappuccino met haver of zelfs soja melk of je huisgenoot die alleen producten met keurmerken koopt.

Eten met vriendinnen of kerst met familie wordt steeds gecompliceerder, de één eet geen koolhydraten, de ander geen dierlijke producten en dan hebben we het nog niet eens over smaak  gehad.

Hebben we het hier over trends? Over wetenschap? Wat is de oorzaak?

Het is een combinatie van de wetenschap en trends samen. Healthify is de naam van de trend waarbij steeds meer mensen overgaan tot een gezonde levensstijl. Voeding wordt zelfs innerlijke cosmetica genoemd. Vroeger werd je lichaam als een pretpark gebruikt door alle lekkere dingen te eten die er te krijgen waren waarmee het voedsel de achtbaan was. Nu zijn mensen bewuster aan het worden en gebruiken hun lichaam als een tempel, waarbij gezond eten bijdraagt aan de innerlijke rust.

Gezonde voeding is ook heel belangrijk voor lichaam en geest. Zoals jullie wellicht hebben gelezen in mijn eerdere artikel, bekijk hem hier.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we vroeger alleen maar ongezond aten. In heel veel traditionele producten en maaltijden zit nog altijd gezonde stoffen, vitaminen en draagt zeker bij aan gezond lichaam. Maar hoe komt het dat een broodje kaas en een glas melk tegenwoordig een taboe lijkt, terwijl we er allemaal mee zijn groot gebracht met het idee dat calcium goed is voor je botten en tanden, dit wordt nog steeds beaamd door het Voedingscentrum.

Ook wordt er gezegd dat melk een kankerverwekkende werking heeft en het bloedarmoede kan veroorzaken.

Er zijn verschillende theorieën over, dit heeft te maken met wetenschappelijk onderzoek en sociale media. Wie je gelooft, bepaal je zelf.

We leven niet met media, maar in media.

Door de jaren heen zijn we steeds meer gaan leren over voeding, door de onderzoeken die gedaan zijn door verschillende wetenschappers. Maar wees ook bewust van het feit dat er heel veel nep-artikelen te vinden zijn op het internet. Hiermee is het belangrijk goed te checken of het artikel gebaseerd is op waarheid of fictie.

We kennen allemaal de negatieve kanten van social media, de onrealistische prachtige instagram foto’s die te  mooi zijn om waar te zijn, leuke feestjes, het gevoel van FoMO (fear of missing out) slaapproblemen, zo zijn er genoeg negatieve kanten van social media op te noemen.

Dat social media invloed heeft op ons leven is geen verassing, het is een podium, en heeft een waanzinnig grote zendingskracht. Zeker de bekende mensen van de zogeheten sociale media kanalen, hebben een enorme invloed op hun volgers. Mensen geloven feilloos de mening van deze persoon en kopiëren de levensstijl. Hiermee is hun invloed natuurlijk erg groot. Een voorbeeld hiervan is vegan Chef Gaz Oaklay. Deze chef beweert dat er er een stuk gezonder gegeten door social media omdat ze het gedrag van hun idool kopiëren en graag hetzelfde willen leven. Het kopiëren van gedrag kan natuurlijk ook negatieve gevolgen hebben.

Maar social media heeft ook een hele positieve invloed op je gezondheid volgens de Britse Gaz Oakley. Instagram is volgens hem een geweldig platform om te gebruiken om inspiratie op te doen voor recepten

Chef Oakley bereikt veel mensen met zijn feeds, zo heeft hij 228.000 volgers op Instagram en 250.000 volgers op Youtube.

Hoe ziet de toekomst eruit voor mensen die geen vegetariër of veganist willen worden? Er wordt gedacht aan hybride vlees, dit is vlees waarbij een deel door plantaardige producten is vervangen.

Voor de mensen die nog een steuntje in de rug kunnen gebruiken, hierbij 3 tips voor gezonde kookinspiratie;

– Pinterest staat vol met gezonde en lekker recepten, maak een account aan en verzamel je favoriete gerechten, voor als je geen inspiratie hebt.
– Wil je iets lekkers maken, maar geen idee hoe? Youtube ontploft van de How to-video’s. Niet weten hoe je iets maakt, kan geen excuus meer zijn.
– Kook samen met vrienden en familie. Met z’n alle gezellig koken maakt dit een leuke activiteit waarbij je kan genieten van elkaar en het eten.

Het adopteren van een gezonde levensstijl is een hartstikke goede keuze. Hierbij kan sociale media zowel een positieve als een negatieve rol spelen. Zolang je hier als persoon bewust mee omgaat, is hier niks negatiefs aan. Een gezonde geest en een gezond lichaam is erg belangrijk voor je eigen welzijn en de omgeving. Wees dan ook bewust van de keuzes die je maakt, en laat je niet leiden door negatieve impulsen.

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vond, laat het weten in een comment hieronder.

Lees nog een artikel of bekijk mijn video.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s